Slutty Vegan-oprichter Pinky Cole deelt Veganuary-vervangers 'om je veganistische reis een vliegende start te geven'

04 Jan 2023

Slutty Vegan-oprichter Pinky Cole deelt Veganuary-vervangers 'om je veganistische reis een vliegende start te geven'

Pinky Cole, oprichter van Slutty Vegan-restaurants, zegt dat veganistisch eten heerlijk is. Koop Cole's must-have vervangers voor de 'vegan-nieuwsgierige'. (Foto's: Pinky Cole/Getty)

Zodra de klok middernacht slaat op oudejaarsavond, besluiten velen om het nieuwe jaar een vliegende start te geven met een verandering van dieet. Voor sommigen betekent dat een sapkuur of het schrappen van geraffineerde suikers. Voor anderen betekent dat veganistisch worden.

Wat is Veganuary?

Veganuary, een georganiseerde inspanning die mensen aanmoedigt om in de maand januari veganist te worden, wordt steeds populairder. Sommige deelnemers beloven om volledig plantaardig te worden, terwijl anderen gedurende de maand langzaam maar gestaag ruilen voor plantaardig voedsel, met als doel blijvende veranderingen door te voeren.

Pinky Cole, de zelfbenoemde "Queen of Vegan", denkt dat Veganuary een geweldige manier is voor de "veganisten" om "hun veganistische reis een vliegende start te geven". Cole is eigenaar van Slutty Vegan-restaurants in Atlanta en is auteur van Eat Plants, B*tch: 91 veganistische recepten die je van vlees houden. Om iedereen ertoe te brengen een plantaardig dieet te proberen, benadrukt Cole dat het voedsel dat ze eten "goed moet zijn".

Hoe veganisme is veranderd

Maar degenen die vandaag veganisme overwegen, realiseren zich misschien niet hoe goed ze het hebben. Restaurants als Slutty Vegan, kookboeken als Eat Plants, B*itch en kant-en-klaar plantaardig voedsel maken een veganistisch dieet voor iedereen toegankelijk. Ik ben jaren geleden gestopt met het eten van vlees en ben lange tijd veganist geworden. De enige veganistische optie die de meeste restaurants aanboden toen ik veganist was, waren flauwe portobello-champignonburgers, waar ik een hekel aan had. Het enige veganistische kookboek dat iemand had, was het iconische Soy, Not Oi, dat niet te koop was. Om een ​​kopie te krijgen, moest je iemand kennen die hem had en bereid was een kopie te maken.

Om aan tofu en sojamelk te komen, moest ik speciale markten opzoeken, die moeilijk te vinden waren. Destijds was veganist of zelfs vegetariër worden een serieuze verbintenis die toewijding vereiste. Plantaardige vlees- en zuivelalternatieven bestonden alleen in primitieve vormen. Ze smaakten niet zoals het origineel en de meeste waren niet erg goed. Ik merkte dat ik veel at van wat ik 'boerenvoedsel' noemde, omdat mijn favoriete recepten lang geleden waren ontwikkeld door boeren die zich niet regelmatig vlees en melk konden veroorloven en geen andere keuze hadden dan te koken zonder dierlijke producten. Deze recepten lieten me een beperkt - en niet erg opwindend - dieet achter.

Verhaal gaat verder

Ja, je kunt veganist zijn ... en fijnproever

Cole had het ook moeilijk toen ze voor het eerst veganist werd. Een deel van de reden dat ze Slutty Vegan opende, was dat ze het eten van salades en friet beu was. Ze wilde een restaurant dat veganistisch eten serveerde dat ze eigenlijk wilde eten. Dankzij veganistische pioniers zoals Cole en enorme vooruitgang in het creëren van plantaardige alternatieven voor vlees en zuivel, zal iedereen die vandaag veganist wil worden het veel gemakkelijker hebben. Ik hou van 'goed lekker eten', zegt Cole tegen Yahoo Life. "Ik ben een fijnproever. Een veganistische fijnproever." Anderen die graag goed eten, kunnen nu bijna overal heerlijk veganistisch eten.

Cole zegt dat de meeste klanten van Slutty Vegan geen veganist zijn, maar naar haar restaurant komen omdat ze de hype hebben gehoord over hoe goed haar plantaardige eten is en het zelf willen proberen. Als ze eenmaal de smaak te pakken hebben, komen ze 'steeds weer en nog eens' terug, zegt Cole.

Aan de slag met een veganistisch dieet

Een deel van Cole's succes ligt in haar verlangen om het verhaal te veranderen. In plaats van de voordelen van veganisme te promoten, wil ze 'mensen ontmoeten waar ze zijn'. Voor de meeste vleeseters geldt: "Je kunt geen salade in hun gezicht gooien en ze vertellen dat ze veganistisch moeten worden", zegt ze.

Deze inhoud is niet beschikbaar vanwege uw privacyvoorkeuren. Werk hier uw instellingen bij om het te zien.

Onderdeel van deze aanpak is het serveren van voedsel dat al bekend is bij vleeseters. De meest populaire gerechten bij Slutty Vegan zijn de One Night Stand vegan burger met plantaardig spek en de Hawt Toddy chili. Cole's verloofde, die geen veganist is en eigenaar is van een reeks cheesesteakrestaurants in Philadelphia, denkt dat veel van de plantaardige alternatieven voor vlees "heel dichtbij" zijn en zegt dat hij vaak het verschil niet kan zien tussen plantaardige vleesalternatieven en het echte werk.

Maar Cole zegt dat er aanzienlijke voordelen zijn aan vegan worden. "Je zult beter voelen, kijken en denken", zegt ze. Er zijn nog andere voordelen die Cole opmerkt, waaronder het redden van dieren en het verkleinen van je ecologische voetafdruk. "Je valt ook een paar kilo af", voegt ze eraan toe.

Babystapjes zetten naar een veganistisch dieet

Cole benadrukt dat veganist worden niet in één keer een "harde reset" hoeft te zijn. Sommigen zijn gewoon nieuwsgierig, anderen willen hun levensstijl veranderen en anderen beschouwen veganisme als onderdeel van een meer "holistische levensstijl".

Voor degenen die veganisme willen proberen zonder een plotselinge radicale verandering in hun dieet aan te brengen, raadt Cole aan om het rustig aan te doen en één voor één te wisselen. Ze stelt voor om aandacht te besteden aan de effecten van elke verandering.

Volgens Cole is het opgeven van rund- en varkensvlees een goede plek om te beginnen. Veel mensen vinden dit gemakkelijk omdat rundvleesalternatieven zoals Impossible en Beyond "matchen met de beste van hen" en smaken als het echte werk. Daarna raadt Cole aan om te ruilen voor gevogelte, melk enzovoort totdat je een volledig plantaardig dieet eet. Anderen beginnen met het eten van één plantaardige maaltijd per dag en bouwen van daaruit verder.

Cole merkt op dat veganisten niet meer naar speciaalzaken hoeven om boodschappen te doen. "Ga gewoon naar het productpad en kijk wat er op het label plantaardig staat", zegt ze. Tegenwoordig is vegan worden "heel gemakkelijk", voegt Cole eraan toe. "Het draait allemaal om de mentaliteit."

Terwijl nieuwe veganisten hun dieet veranderen, stelt Cole voor dat ze "zich aanpassen en waarderen", waarbij ze zich concentreren op het veganistische voedsel dat ze lekker vinden en veranderingen aanbrengen wanneer ze iets tegenkomen dat ze niet leuk vinden, in plaats van op te geven.

Cole benadrukt dat het oké is om "je tempo te bepalen". Ze vertelt Yahoo Life dat het haar doel is om rauwe veganist te worden (die alleen plantaardig, rauw en onbewerkt voedsel eet) en dat ze een vijfjarenplan heeft om daar te komen. Belangrijk is dat Cole opmerkt dat niet al het veganistische eten gezond is. Het is oké om soms 'decadent' te zijn, zegt ze, als het maar met mate is.

De beste veganistische voedselvervangers van Pinky Cole

Voor degenen die vegan willen worden, stelt Cole voor om op zoek te gaan naar plantaardige alternatieven voor zaken als vlees, boter en kaas, die overal verkrijgbaar zijn. Veel van deze smaken bijna identiek aan de originelen.

En Cole deelt enkele van haar andere go-to-boodschappenruilen met Yahoo Life.

Eieren: mosterd of appelmoes

Melk voor koken en bakken: kokosmelk

Melk om te drinken: havermelk

Honing: agave

Zalm: gebakken en gesneden wortel

Spekjes: spekjes uit soja

Tonijnsalade: kikkererwten bereid met vegan mayonaise en bleekselderij

Kippenbouillon: plantaardig edelmetaal, om een ​​kipsmaak te geven aan verschillende gerechten

Klaar om een ​​van Cole's veganistische recepten te proberen? Ze deelt haar Avocado Egg Rolls-recept van Eat Plants, B*tch.

Avocado Loempia's

Met dank aan Pinky Cole

(Foto: Pinky Cole, Eat Plants B*tch)

Deze loempia's zijn een coole veganistische draai aan het klassieke voorgerecht. Ze krijgen een kick met een dope dipsaus met een vleugje whisky en de dikke zoetheid van bruine suiker.

Voor 4 personen

Ingrediënten dipsaus:

1/4 kopje arachideolie

1/2 kop gele ui, gehakt

4 Roma (pruim)tomaten, in stukjes

Een scheutje whisky (uw favoriet)

1/2 kop verpakte lichtbruine suiker

2 takjes basilicum, blaadjes gestript en in chiffonade gesneden

Ingrediënten avocadorol:

2 avocado's, gehalveerd en ontpit

4 babypaprika's, in blokjes

1/2 kopje in blokjes gesneden gele ui

2 teentjes knoflook, fijngehakt

2 eetlepels vers citroensap

1 kopje geraspte veganistische cheddarkaas

1/2 theelepel roze Himalayazout

1 theelepel versgekraakte roze peperkorrels

8 vegan loempiapapiertjes

Plantaardige olie, om in te frituren

Instructies:

Maak de dipsaus:

Verhit de arachideolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en kook tot ze glazig zijn, ongeveer 5 minuten. Voeg de tomaten toe en kook tot de tomaten zacht zijn, ongeveer 10 minuten.

Zet het vuur laag en voeg de whisky toe. (Haal voor de zekerheid de pan van het vuur en giet het uit een geportioneerde bak.) Voeg de bruine suiker toe en roer tot alles goed is opgenomen. Laat sudderen tot het ingedikt is tot een sausachtige consistentie.

Maak de avocadorolletjes:

Schep het vruchtvlees van de avocado in een kom. Voeg de paprika, ui, knoflook en citroensap toe en pureer samen. Voeg de cheddar, het zout en de roze peperkorrels toe en roer tot ze zijn opgenomen.

Zet een kleine kom met water in de buurt van uw werkoppervlak. Leg een wikkel op het oppervlak met een hoek naar u toe gericht. Schep 2⁄3 kopje van het avocadomengsel in het midden van de wikkel. Trek de dichtstbijzijnde hoek over de vulling en begin naar de tegenoverliggende hoek te rollen. Rol het vel voor de helft op en stop dan de linker- en rechterkant naar het midden. Doop je vinger in de kom met water en maak de bovenrand van het vel nat, en rol dan verder tot het vel gesloten is. Herhaal dit totdat alle wikkels en avocadovulling op zijn.

Verhit in een grote diepe koekenpan of Nederlandse oven 2 inch plantaardige olie tot 315 ° F. Laat de loempia's voorzichtig in de olie zakken en bak ze goudbruin, draai ze zodat ze aan alle kanten gelijkmatig bruin worden, ongeveer 3 minuten per kant .

Roer de basilicum door de dipsaus en serveer met de nog hete loempia's.

{"@context":"https://schema.org","@type":"VideoObject","name":"Hoe deze veganistische ondernemer $10.000 omzet in $100 miljoen","description":"Pinky Cole, de oprichter en CEO van Slutty Vegan, vertelt hoe ze miljoenen verdiende in de voedingsindustrie. Na de aankoop van een foodtruck met een aanbetaling van $ 10.000, begon Pinky haar veganistische hamburgers aan duizenden klanten te verkopen. Nu is Slutty Vegan niet alleen veganist restaurant, maar een merk. Pinky deelt ongelooflijke inzichten en strategieën die haar ertoe hebben aangezet om op Instagram te verkopen aan fysieke locaties in het hele land. nnPinky Cole, de CEO en oprichter van de favoriete veganistische burgerketen Slutty Vegan, heeft zojuist haar een aangekondigd -of-a-kind "Pinky Cole Experience Tour" gepromoot door Live Nation Urban en zal bestaan ​​uit beroemdheden, chef-koks, Slutty Vegan foodtrucks die overheerlijke gerechten serveren uit haar aankomende receptenboek "Eat Plants, B*tch," (verschijnt op 15 november ) een exclusieve signeersessie met Pinky Cole, DJ's, speciale verrassingsgasten in elke stad en nog veel meer. De Amerikaanse tour brengt Pinky en zijn vrienden naar locaties in 5 steden, met stops in New York City, Atlanta, Los Angeles, Dallas en Baltimore. De populairste tickets op het gebied van eten en entertainment zijn nu te koop op https://ticketmaster.com.nnnhttp://sluttyveganatl.com/pinkycoleexperience/nnDirector: Meah BarringtonnDirector of Photography: Deanna Griffin nEditor: Marcus NiehausnProducer: Tyrice HesternLijnproducent: Jen SantosnAssociate Producers: Amy Haskour, Landrie HatchernProductiemanager: Mark BondnProductiecoördinator: James Colvin nTalentboeker: Mica Medoff nCameraoperator: Sydney SeabronnAudio : Sabrina TobonnProductie-assistent: Valeria StarksnGrip: Elias LaymannGaffer: Kenya CampbellnRekwisieten: Bridge ATLnSupervisor postproductie: Christian Olguin Coördinator postproductie: Scout AlternSuperviserende redacteur: Erica DillmannExtra redacteur: Jason Malizia nAssistent-editor: Andy MorellnGrafisch supervisor: Ross RackinnSpeciale dank: Slutty Vegan, Wsir Amen","thumbnailUrl":"https://s.yimg.com/uu/api/res/1.2/A_eB0cD9S7AkEQ7fQrS8xQ--~ B/dz02NDA7aD0zNjA7YXBwaWQ9eXRhY2h5b24-/https://media.zenfs.com/en/v ideo.glamour.condenast.com/a84821fbd2d051212e661fc5e9bd427c","uploadDate":"2022-11-16T17:00:00Z","duration":"PT12M24S","contentUrl":"https://video.media.yql. yahoo.com/v1/video/sapi/hlsstreams/92a4f88a-ae8f-31bd-a2a0-9e31cb55cc3b.m3u8?site=lifestyle®ion=US&lang=en-US&devtype=desktop&src=sapi","embedUrl":"https://www. yahoo.com/lifestyle/vegan-entrepreneur-turned-10k-100m-170000556.html?format=embed","identifier":"92a4f88a-ae8f-31bd-a2a0-9e31cb55cc3b"}

Wellness, ouderschap, lichaamsbeeld en meer: ​​maak kennis met de persoon achter de hoo met de Yahoo Life-nieuwsbrief. Meld u hier aan.