De top 5 diëten voor gewichtsverlies voor 2023 - gerangschikt

04 Jan 2023

De top 5 diëten voor gewichtsverlies voor 2023 - gerangschikt

Het oude eruit en het nieuwe erin. Raak opgewonden, want 2023 ligt voor het oprapen. Het is tijd om weer in contact te komen met gezonde eetgewoonten en de ongezonde eetgewoonten die je onderweg hebt opgepikt, te laten varen. Dit jaar draait het allemaal om het bijwerken van je boodschappenlijstje, het bereiden van heerlijke maaltijden en het volhouden van je voornemens om af te vallen. De tijd die je in de keuken doorbrengt, heeft zojuist een grote upgrade gekregen, want we delen de top vijf diëten voor gewichtsverlies voor 2023, volgens het U.S. News&World Report.

Gewichtsverlies hoeft geen afmattend proces te zijn. Dankzij U.S. News en zijn panel van topexperts in de gezondheidswereld, waaronder voedingsdeskundigen en artsen, hebben we een uitstekend inzicht in de meest effectieve diëten voor gewichtsverlies waar je je op de lange termijn aan wilt houden. Deze diëten zijn naadloos te volgen en zullen je helpen je doelen te bereiken. Bereid u voor op "veilig en effectief afvallen".

Als je de weegschaal in je voordeel wilt zien bewegen, blijf dan lezen om alles te weten te komen over de top vijf diëten voor gewichtsverlies voor 2023. En mis daarna niet De beste oefeningen om je kerstmanbuik weg te smelten .

#1: WeightWatchers-dieet

ei avocado toast op bord

Trommelgeroffel graag! WeightWatchers staat op nummer één voor de beste afslankdiëten van 2023. Het kreeg een score van 4,6 op 5 voor algeheel gewichtsverlies, wat super indrukwekkend is.

Of je nu nieuw bent bij WeightWatchers of bekend bent met het programma, je zult blij zijn te horen dat het geschikt is voor ieders levensstijl, wat betekent dat je het voedsel waar je het meest van houdt niet hoeft op te geven terwijl je naar de schaal naar beneden gaan.

Als u zich aanmeldt, vult u een korte vragenlijst in zodat het team van WeightWatchers uw stofwisselingssnelheid kan bepalen. Van daaruit stellen ze speciaal voor jou een eetplan op dat zorgt voor 'gezond, blijvend en volledig leefbaar gewichtsverlies'.

Met een Points®-budget dat op elk individu is afgestemd, kunt u dit dieet beschouwen als boordevol gemakkelijke en smakelijke! maaltijdplanning die u op het goede spoor houden. "Punten halen het giswerk uit voeding", zegt WeightWatchers op de website. Meld u aan, download de WeightWatchers-app, blader door meer dan 12.000 recepten (en meer dan 200 ZeroPoint®-voedingsmiddelen) en maak u klaar om te zwijmelen bij de resultaten.

Verhaal gaat verder

GERELATEERD: 5 populaire WeightWatchers-recepten om het nieuwe jaar goed te beginnen

#2: DASH-dieet

Het DASH-dieet staat op nummer twee, met een score van 4,4 op 5 voor algeheel gewichtsverlies.

'DASH' staat voor 'dieetbenaderingen om hypertensie te stoppen'. Dit programma is gemaakt om individuen te helpen hypertensie te behandelen of te voorkomen, volgens WebMD. Het bevat weinig natrium en verzadigd vet en veel volle granen, groenten en fruit. Als het gaat om het voedsel dat u kunt en moet eten, draait het bij het DASH-dieet om vetarme of vetvrije zuivelproducten, gevogelte, vis, noten en bonen. Kies bij het winkelen over het algemeen items die boordevol eiwitten, vezels, calcium, kalium en magnesium zitten.

GERELATEERD: Verhoog je eiwitgehalte met 5 maaltijden die hardnekkig buikvet doen smelten

#3: Mayo Clinic-dieet

fruit, groenten en volle granen concept van de beste diëten voor gewichtsverlies van 2023

Het Mayo Clinic-dieet is aan de beurt en krijgt een score van 4,3 op 5 voor algeheel gewichtsverlies. Dit dieet werd ook door het U.S. News&World Report geselecteerd als het beste dieetprogramma van 2022.

Of je nu iets klaarmaakt in de keuken of een avondje uit gaat in de stad, het Mayo Clinic-dieet helpt je slimme keuzes te maken zonder in te boeten aan smaak. Blijf bij de voedselpiramide van de Mayo Clinic die volle granen, groenten en fruit in de schijnwerpers zet. Dit programma van 12 weken zit vol met koolhydraatarme, vetarme voedingsmiddelen en recepten die naadloos kunnen worden aangepast om vegetarisch of veganistisch, glutenvrij en koosjervriendelijk te zijn.

#4: TLC-dieet

Nummer vier is het TLC-dieet (Therapeutic Lifestyle Changes). Volgens het U.S. News&World Report is dit programma samengesteld door het National Cholesterol Education Program van de National Institutes of Health als een middel om cholesterol uit te bannen en een gezond hart te bevorderen door middel van voedsel. Het dieet omvat mager vlees, fruit, groenten, pasta, brood en zelfs ontbijtgranen.

Als het gaat om afvallen met het TLC-dieet, zegt het U.S. News&World Report dat mannen moeten streven naar ergens tussen de 1.200 en 1.600 calorieën per dag en dat vrouwen moeten streven naar 1.000 tot 1.200 calorieën. De volgende stap is om uw verzadigde vetgehalte te verlagen tot minder dan 7% van uw aantal calorieën per dag. Bovendien mag u op geen enkele dag meer dan 200 milligram cholesterol in de voeding gebruiken, wat bijvoorbeeld neerkomt op ongeveer twee ons van uw favoriete kaas.

Eet dit, niet dat

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

#5: Het flexitarische dieet

Last but not least rondt het flexitarische dieet de top vijf van beste diëten voor gewichtsverlies van 2023 af met een score van 4,2 op 5. Als je de term niet kent, komen "flexibel" en "vegetarisch" samen om het flexitarische dieet te maken.

Op het punt om over te stappen op het vegetarische leven? Dit dieet zou een heel goed startpunt kunnen zijn, omdat je vlees niet helemaal uit je maaltijden hoeft te schrappen. Hoofdzakelijk vegetarisch eten, maar af en toe wat vlees eten, is volkomen acceptabel binnen het flexitarische dieet. (Na verloop van tijd zou je zelfs kunnen overwegen om vlees in te ruilen voor een plantaardig alternatief!) Bij dit dieet blijf je bij niet-vlees-eiwitbronnen zoals eieren, erwten, tempeh, linzen en peulvruchten, samen met groenten, fruit , zuivel en volle granen.