5 gemakkelijke eetveranderingen die u kunt aanbrengen om u dit jaar beter te voelen

04 Jan 2023

5 gemakkelijke eetveranderingen die u kunt aanbrengen om u dit jaar beter te voelen

Een van de meest opwindende aspecten van het nieuwe jaar is het gevoel opnieuw te beginnen met een schone lei. Je kunt natuurlijk op elk moment van het jaar beginnen met het nastreven van nieuwe doelen, maar er is iets extra motiverends aan een fris nieuw kalenderjaar om aan de slag te gaan met een 'gezondere jij'. Om u te helpen enkele van uw doelen in 2023 te bereiken, hebben we onze deskundige diëtisten gevraagd om hun tips te delen voor eenvoudige veranderingen in uw eetgewoonten die u met weinig moeite kunt doorvoeren.

Als je ooit een enorm, onbereikbaar doel voor jezelf hebt gesteld, om het een week later op te geven, dan ken je de frustratie als je het gevoel hebt dat je gefaald hebt. Dit kan vaak gebeuren in het nieuwe jaar wanneer we ons erop richten gezonder te worden, zonder tastbare tips of trucs om ons daarbij te ondersteunen. Zeggen dat je tegen de zomer 30 kilo gaat afvallen of besluiten geen toegevoegde suikers meer te gebruiken, klinkt op dit moment mooi, maar tenzij je de kleine stappen plant om daar te komen, kunnen deze doelen in het water vallen.

p>

Daar komen deze door diëtisten goedgekeurde veranderingen in eetgewoonten om de hoek kijken. Hoewel deze tips eenvoudig en praktisch moeiteloos zijn, kunnen ze tegen het einde van het jaar het verschil maken voor uw gezondheid als u zich eraan kunt houden. Lees dus verder om meer te weten te komen over de dieetgerelateerde veranderingen die u kunnen helpen om u beter te voelen in 2023, en voor meer tips over gezond eten, bekijk 6 voedingsmiddelen die uw gezondheid volledig zullen verbeteren in 2023.

Sla diepgevroren groenten en fruit in

diepvriesgroenten

Meer groenten en fruit opnemen in uw dagelijkse voeding is een cruciale stap in het nastreven van een gezondere u. Ten eerste tonen onderzoeken aan dat het eten van fruit en groenten verband houdt met een verminderd risico op hart- en vaatziekten, beroertes en diabetes. De CDC zegt ook dat het vervangen van calorierijk voedsel door fruit en groenten een nuttige bijdrage kan zijn aan gewichtsverlies en gewichtsbeheersing. Gewichtsverlies staat zeker niet altijd gelijk aan een gezondere levensstijl, maar als dit een specifiek doel van je is, kan het helpen om meer producten te eten.

Helaas kan het een uitdaging zijn om consistente groenten en fruit in je maaltijden te krijgen. Niet alleen is het soms aan de duurdere kant, maar het vereist vaker wel dan niet wat koken en voorbereiding - tenzij je een van de gelukkigen bent die echt geniet van het snacken van rauwe groenten. Om deze verschuiving naar het eten van meer producten een beetje gemakkelijker te maken, raden onze diëtisten aan om diepvriesvarianten in te slaan.

"Ingevroren groenten zijn meestal voorgesneden en klaar voor gebruik, wat betekent dat ze tijd kunnen besparen in de keuken", zegt Trista Best, MPH, RD, LD, bij Balance One Supplements. "Diepvriesgroenten en -fruit worden ook vaak ingevroren op het hoogtepunt van rijpheid, wat betekent dat ze hun voedingswaarde beter behouden dan verse producten die over lange afstanden worden vervoerd en mogelijk zijn geplukt voordat ze volledig rijp zijn."

"Bevroren fruit is, net als bessen, ook het perfecte ingrediënt voor het maken van een smoothie", voegt Lisa Young, Ph.D., RDN, auteur van Finally Full, Eindelijk Slim en lid van onze Medical Expert Board, toe. Dus als je snel een voedzaam ontbijt of tussendoortje nodig hebt om mee te nemen, kun je je diepvriesproducten gebruiken om zelf een heerlijke smoothie te maken.

Eet dit, niet dat

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Ga voor flexitariër

Soms kan het overweldigend zijn om een ​​grote verandering in uw leven of een verandering in uw dieet aan te brengen, wat ertoe kan leiden dat u wilt opgeven voordat u zelfs maar bent begonnen. Als dit iets is waar je je zorgen over maakt of in het verleden hebt meegemaakt, zegt Best dat je er baat bij kunt hebben om 'flexitarisch' te worden.

"De term 'flexitariër' verwijst naar een voedingspatroon met voornamelijk plantaardig voedsel, maar ook af en toe vlees, vis en andere dierlijke producten", legt Best uit. "Deze benadering van eten kan een reeks gezondheidsvoordelen bieden, aangezien plantaardig voedsel rijk is aan voedingsstoffen en kan helpen het risico op chronische ziekten zoals hartaandoeningen, diabetes en sommige soorten kanker te verminderen."

Flexitarisch eten brengt nog steeds enkele gemakkelijke veranderingen in eetgewoonten met zich mee, maar het is niet zo rigide als volledig veganistisch of plantaardig worden. Als je echter meer plantaardig voedsel gaat eten, benadrukt Best hoe belangrijk het is om je te concentreren op voedsel dat heel en onbewerkt is.

"Een flexitarisch dieet dat is gebaseerd op volwaardige, vezelrijke, onbewerkte plantaardige voedingsmiddelen kan minder calorieën en vet bevatten dan een dieet met veel dierlijke producten, waardoor het gemakkelijker kan worden om uw gewicht te beheersen en gewicht te verminderen het risico op aan obesitas gerelateerde gezondheidsproblemen komend jaar", zegt Best.

GERELATEERD: De 8 meest ongezonde goede voornemens voor het nieuwe jaar die je kunt maken in 2023, volgens diëtisten

Kies volle granen boven geraffineerde granen

Volkorenbrood

Volkorenbrood, pasta en rijst kunnen u meer vezels en voedingsstoffen geven dan witte, geraffineerde granen. Dit komt omdat wanneer geraffineerde koolhydraten worden verwerkt, ze veel van hun belangrijke voedingswaarde verliezen.

"Het hoge vezelgehalte van volle granen kan de spijsvertering helpen verbeteren en het risico op constipatie verminderen. Deze granen zijn ook een goede bron van complexe koolhydraten, die duurzame energie kunnen leveren en helpen de bloedsuikerspiegel te reguleren", zegt Best .

Sommige onderzoeken tonen zelfs aan dat diëten met meer volle granen het risico op zaken als coronaire hartziekten, hart- en vaatziekten, sommige vormen van kanker en sterfte door alle oorzaken kunnen helpen verminderen. Een gemakkelijke overstap die u dit jaar in uw voorraadkast kunt maken, is het inslaan van volkoren variëteiten van al uw favoriete koolhydraten. Je kunt nog steeds genieten van rijst, brood en pasta wanneer je maar wilt, maar probeer de witte, verfijnde versies te vermijden wanneer je kunt.

Bewaar bonen uit blik in je voorraadkast

kikkererwten

Zoals hierboven vermeld, kan het kiezen voor meer plantaardig voedsel en het eten van minder vlees je helpen om je beter te voelen in 2023. Een eenvoudige manier om dit te doen is door een aantal van je vleesrijke maaltijden af ​​te wisselen met gerechten waarin bonen als een eiwitbron. Om dit zo gemakkelijk mogelijk te maken, kun je een voorraad bonen in blik aanleggen, zoals kidneybonen, zwarte bonen of kikkererwten.

"Door bonen in blik te bewaren, wordt het veel gemakkelijker om een ​​maaltijd op basis van vlees in te ruilen voor meer plantaardig eiwit", zegt Young. "Je kunt een maaltijd afronden door bonen aan een salade toe te voegen." Een andere manier om dit heerlijke plantaardige eiwit te bereiden, is door wat kikkererwten te roosteren voor een krokant tussendoortje.

Om deze beweging nog gezonder te maken, zoekt u tijdens het winkelen naar blikjes met een laag of verlaagd natriumgehalte.

GERELATEERD: 10 door diëtisten gesteunde voedingstrends die je in 2023 zou moeten proberen

Bewaar voorgewassen sla en andere kant-en-klare verse groenten in de koelkast

We weten nu hoe belangrijk het is om voldoende groenten in je dagelijkse voeding te hebben, daarom stelt Young voor om ze van tevoren te bereiden om het proces gemakkelijker te maken. Een manier om dit te doen is door groene salades en ingrediënten altijd klaar te hebben en bij de hand te hebben.

"Bewaar zakken voorgewassen, kant-en-klare sla in de koelkast, samen met geraspte wortelen en kerstomaatjes", zegt Young. "Het is zo gemakkelijk om de salade over te slaan als je moet wassen, hakken, snijden en in blokjes snijden."